بیش از 10 سال ما به شرکت ها کمک می کنیم تا به اهداف مالی و تجاری خود برسند. اونوم یک آژانس سئو محور مبتنی بر ارزش گذاری است.

اطلاعات تماس

از آنجایی که مدت زمان زیادی از معرفی صنعت استخراج ارزهای دیجیتال به جوامع جهانی نمی‌گذرد، عموم کاربران فعال در این حوزه اطلاعات زیادی در زمینه استفاده درست و تعمیر دستگاه‌های ماینر ندارند. کنترل برد یکی از بخش‌های اصلی ماینر محسوب می‌شود. در واقع می‌توان گفت که عملکرد کلی دستگاه ماینر تا حد زیادی به کنترل برد وابسته است. در این بخش از مجموعه مقالات تعمیر و عیب یابی دستگاه‌های ماینر، به معرفی روش‌های عیب یابی کنترل برد ماینر می‌پردازیم. اگر شما هم یکی از علاقه‌مندان یا سرمایه‌گذاران حوزه استخراج ارزهای دیجیتال هستید، این مقاله را از دست ندهید.

آشنایی با کنترل برد ماینر

هر ماینر از سه بخش اصلی کنترل برد، هشبرد و سیستم خنک‌کننده (فن) تشکیل شده است. می‌توان کنترل برد را به قلب ماینر تشبیه کرد که وظیفه‌ ایجاد هماهنگی بین هشبرد‌ها و هدایت کل سیستم را برعهده دارد. خرابی کنترل برد، دستگاه ماینر را عملا غیرقابل استفاده می‌کند. با این حال جای نگرانی نیست، چرا که بیشتر مشکلات کنترل‌ برد به راحتی قابل حل هستند. البته به علت گران بودن قطعات ماینرها، پیشنهاد می‌کنیم با روش‌های مناسب نگهداری ماینرها، از بروز مشکلات جدی پیشگیری کنید. مقاله جامع «جلوگیری از خراب شدن دستگاه ماینر» می‌تواند راهنمای مناسبی برای شما در این مسیر باشد.

تعمیر کنترل برد ماینر

فن‌ها نیز وظیفه‌ مهم خنک‌کردن سیستم (به ‌ویژه هش بردها) را بر عهده دارند تا با خروج گرمای تولید شده توسط سیستم، باعث بهبود کارایی دستگاه شده و جلوی آسیب به آن را بگیرند. در ادامه، به آموزش عیب یابی و تعمیر فن و کنترل برد ماینر می‌پردازیم. البته شما همواره می‌توانید برای تعمیر کنترل برد ماینر خودتان از صفحه خدمات تعمیر کنترل برد ماینر استفاده کنید

عیب‌یابی مشکل کنترل برد ماینر و راهکارهای آن ها در 8 مرحله

در ادامه برخی از متداول‌ترین مشکلات کنترل‌برد ماینر را بررسی و نحوه‌ عیب یابی و حل این مشکلات را با جزئیات بیشتر مورد بررسی قرار می‌دهیم. در مرحله اول، ممکن است به تنظیمات داشبورد ماینر دسترسی نداشته باشید. عدم دسترسی به تنظیمات داشبورد عموما به 6 دلیل اتفاق می‌افتد. این دلایل عبارتند از:

6دلیل عدم دسترسی به صفحه تنظیمات داشبورد ماینر

این مساله ممکن است ناشی از مشکلات نرم‌ افزاری، ناسازگاری مرورگر یا مشکلات شبکه باشد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

مشکلات نرم افزاری ماینر

این مشکل را می‌توانید با ریست‌کردن دستگاه برطرف کنید. برای ریست کردن ماینر ابتدا آن را روشن کنید. چند دقیقه صبر کرده و سپس دکمه‌ ریست را پنج ثانیه نگه دارید و سپس رها کنید. ماینر در کمتر از پنج دقیقه ریست خواهد شد. در برخی ماینرها مانند T9 ،S9 و T9+، می‌توانید همزمان با روشن کردن دستگاه، دکمه‌ی IPReporter را برای پنج ثانیه نگه دارید. توجه داشته باشید که در هیچ شرایطی در میانه‌ عملیات ریست شدن ماینر، جریان برق را قطع یا اقدام به خاموش کردن ماینر نکنید. این کار می‌تواند صدمات جدی به ماینر وارد کند.

ناسازگاری مرورگر اینترنت

درصورتی که با ریست‌کردن ماینر مشکل پا برجا بود، مرورگرتان را به‌ روز کرده یا تغییر دهید.

مشکل آدرس IP

تنظیمات IP را که به طور پیش‌فرض روی حالت استاتیک تنظیم شده به حالت DHCP تغییر دهید. این کار باعث می‌شود ماینر IP خود را به صورت اتوماتیک از شبکه دریافت کند.

مشکل آدرس تکراری (مشکل محتمل برای ماینرهای T9+و S9i)

برای حل کردن این مشکل، فریمور (Firmware) را به‌روزرسانی کنید.

مشکلات ناشی از تغییر مکان در دستگاه‌های انت‌ ماینر

برای حل این مشکل می‌توانید یکی از سه روش زیر را به کار بگیرید:

۱- تنظیمات شبکه را برای مکان جدید همانند مکان قبلی ست کنید.
۲- دستگاه را به تنظیمات کارخانه بازگردانید.
۳- دستگاه را Perform reset یا Hard reset کنید.

 4 دلیل عدم یافتن آدرس IP

در مرحله دوم اگر به آی پی ماینر خود دسترسی نداشتید، برای یافتن منشا اصلی مشکل کافیست 4 دلیل زیر را بررسی کنید. در ادامه، شیوه‌های رفع این مشکل را بررسی می‌کنیم.

مشکل نرم‌افزاری

یست کردن ماینر به رفع مشکل نرم افزاری کمک می‌کند. پیشنهاد می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه مقاله آموزشی «5 روش ریست کردن انت ماینر» را مطالعه کنید. علاوه بر دستورالعمل ذکر شده، می‌توانید از طریق صفحه‌ تنظیمات به بخش Upgrade مراجعه کرده و برای تایید فرآیند روی Perform reset کلیک کنید. توجه داشته باشید که نباید تحت هیچ شرایطی در میانه‌ عملیات ریست شدن ماینر، جریان برق را قطع یا اقدام به خاموش کردن ماینر کنید. این کار می‌تواند صدمات جدی به ماینر وارد کند.

مشکل روتر (غیرفعال بودن DHCP)

حالت DHCP را در روتر فعال کنید

مشکل کابل اترنت

کابل معیوب یا سوکت RJ45 نامناسب می‌تواند اتصالات را دچار مشکل کند. پس از فعال‌کردن حالت DHCP، از سلامت کابل و سوکت اطمینان حاصل کنید. در صورتی که مشکل حل نشد، ماینر را ریست‌ فکتوری کنید.

نیافتن آدرس IP

در صورت مواجه با این مشکل، IP را در حالت استاتیک قرار دهید. پس از اصلاح دستی IP، ماینر را ریست فکتوری کنید.

عدم شناسایی فن توسط کنترل برد ماینر

در مرحله بعد، شناسایی فن‌های ماینر توسط کنترل برد را بررسی می کنیم. از جمله وظایف کنترل برد، شناسایی فن‌‌ های ماینر است. عدم شناسایی فن‌ها توسط کنترل برد، یکی دیگر از مشکلات رایج است. چنین مشکلی ممکن است از عدم اتصال صحیح فن نشات بگیرد. بنابراین در اولین قدم، از اتصال صحیح فن‌ها اطمینان حاصل کنید.

خرابی پورت فن روی کنترل برد ماینر نیز می‌تواند مانع شناسایی فن شود. تعمیر و تعویض پورت فن یک کار تخصصی ا‌ست که خدمات مربوط به آن توسط تعمیرکاران تراماینر ارائه می‌شود. همچنین، ممکن است به دلیل خرابی فن به خدمات مربوط به تعویض فن نیاز داشته باشید تعمیرکاران مجموعه تراماینر در اسرع وقت این کار را برای شما انجام می‌دهند.

عدم شناسایی هشبردها توسط کنترل برد

ممکن است هشبردها توسط کنترل برد شناسایی نشوند. عدم شناسایی هشبردها از وجود مشکلی در کنترل برد یا هشبرد خبر می‌دهد. می‌توانید با مطالعه‌ مقاله‌ «عیب‌ یابی و تعمیر هش‌برد ؛ راهنمای جامع» این مشکل را حل کنید. در صورتی که مشکل همچنان پا بر جا بود، تعمیرکاران تراماینربا بهترین کیفیت تعمیر هشبرد شما را انجام می دهند.

عدم شناسایی هش ریت توسط کنترل برد

یکی دیگر از مراحل عیب یابی کنترل برد، بررسی وضعیت هش ریت شناسایی شده توسط کنترل برد است. عدم شناسایی صحیح هش ریت توسط ماینر می‌تواند دلایل متفاوتی داشته باشد که در ادامه به آنها می‌پردازیم:

  • اشکال استخر (Pool): استخری که در آن مشارکت می‌کنید را تغییر دهید.
  • مشکل در شبکه: اتصال اینترنت خود را چک کنید.
  • اشکال فن: برای حل مشکل فن باید آن را تعویض کنید. شرکت تراماینر نیز خدمات قابل قبولی را در زمینه تعویض فن به شما ارائه می‌دهد.
  • خرابی هشبرد: خرابی هش برد می‌تواند منجر به ایجاد اختلال در هشریت شود. برای رفع این مشکل، هشبرد به تعمیر نیاز دارد. شما می‌توانید تعمیر تخصصی هش برد دستگاه ماینر خودتان را به متخصصان هش‌بان بسپارید.
  • خرابی کنترل برد: خرابی کنترل‌برد هم می‌تواند روی عملکرد بقیه قطعات و به صورت غیر مستقیم روی هش ریت تاثیر بگذارد. شما برای رفع خرابی این قطعه درست مانند سایر قطعات ماینر به خدمات تعمیر تخصصی نیاز دارید و کارشناسان تراماینر همواره آماده‌ خدمت‌رسانی در زمینه تعمیر کنترل برد هستند

عدم عملکرد چراغ‌های نشانگر برای پورت اترنت بر روی کنترل برد

بررسی چراغ های نشانگر پورت اترنت (Ethernet) نیز در پروسه عیب یابی کنترل برد، بسیار حائز اهمیت است. پورت اترنت ماینرها دو چراغ سبز و زرد دارد که در وضعیت عادی چراغ زرد همواره روشن و چراغ سبز درحالت چشمک‌زن است. اگر وضعیت روشنایی چراغ‌ها چیزی غیر از وضعیت مذکور باشد، یعنی اشکالی در لایه‌ فیزیکی شبکه وجود دارد.

در صورتی که با چنین مشکلی مواجه شدید، ابتدا کابل اترنت را چک کرده و از سالم بودن آن اطمینان حاصل نمایید. اگر مشکل حل نشد، سوئيچ ماینر و روتر را چک کنید. اگر مشکل بعد از در نظر گرفتن تمام موارد همچنان مشاهده شد، احتمال وجود اختلال در کنترل برد وجود دارد. شما می‌توانید از کارشناسان تراماینر برای تعمیر کنترل‌ برد خود کمک بگیرید.

نمایش پیغام مشکل فن در صفحه کرنل لاگ (Kernel Log)

در ادامه فرآیند عیب یابی کنترل برد، برای اطمینان از سلامت ماینر لازم است همواره لاگ دستگاه‌های خود را چک کنید تا بتوانید در اسرع وقت از پیغام‌های خطا مطلع شوید. برای این کار، به صفحه کرنل لاگ بروید و «error» را جستجو کنید. پیغام Fatal Error (به معنی خطای جدی یا مهلک) از خرابی فن‌های دستگاه حکایت دارد. اگر این پیغام فقط برای یکی از فن‌ها نمایش داده می‌شد، برای شناسایی فن خراب یکی از فن‌ها را از کنترل برد جدا کنید. لازم است فن‌ها به لحاظ ظاهری هم کارکرد مناسبی داشته باشند و نامنظم یا ضعیف کار نکنند. در صورت خراب بودن فن‌ها، کارشناسان تراماینر برای تعمیر دستگاه ماینر شما آماده‌اند.

ممکن است پیغام Fatal Error به دلیل خرابی فن‌ نباشد و مشکل کنترل‌ برد منشا خطا باشد. برای رفع این مشکل، سوکت اتصال فن‌ها را چک کرده و درصورت نیاز آن‌ها را تعویض کنید. در صورت مشاهده مجدد خطا، فن‌ها را قطع و وصل کنید. اگر مشکل باز هم رفع نشد، تعمیرکاران تراماینر برای تعویض پورت فن به شما کمک می‌کنند.

کم یا زیاد بودن سرعت چرخش فن‌ها (RPM)

در نهایت، یکی از مهم‌ترین پارامتر‌ها چک کردن مداوم سرعت چرخش فن‌ها است. اختلاف سرعت چرخش فن‌ها همواره باید کمتر از ۳۰۰۰ باشد. بالا رفتن بیش از حد سرعت فن می‌تواند به خود فن و کنترل برد آسیب بزند. درصورتی که سرعت چرخش فن به بیش از ۷۰۰۰ رسید، فن دستگاه ماینر شما به تعویض نیاز دارد.


نویسنده

گروه طراحی آرشا

گروه طراحی آرشا با تیمی کاملاً حرفه ای و با تجربه در زمینه طراحی و توسعه وب آماده ارائه بهترین خدمات و با کیفیت ترین محصولات به شما مشتریان عزیز می‌باشد.

دیدگاه بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *